Willige Langerak N.H. Kerk met


kaart

Ansichtkaart Willige Langerak N.H. Kerk met


Categorie: Zuid-holland > Willige-langerak

Conditie: Nieuw

Periode: 1960 - 1979


3,00

Verkoop door KVR


Miriam schreef op 29-07-2022   Gemiddelde score: Totale score: 5 sterren

Deze weg fietste ik in de jaren 80 dagelijks naar de Middelbare school in Schoonhoven en terug. Willige Langerak ligt precies op de provinciegrens. Dit Zuid-Hollandse gedeelte van Willige Langerak was toen al onderdeel van Schoonhoven. Het Utrechtse deel van Willige Langerak, met de school en een stuk verderop, is wel een nog bestaand buurtschap in de gemeente Lopik. Doordat de provinciegrens vanaf 1970 dwars door Willige Langerak liep, leverde dit wat verwarrende zaken op. Zo moest er op de post naar ons op de envelop "post Lopik" worden gezet en stonden wij in het telefoonboek onder Lopik maar hadden we het netnummer van Schoonhoven.
Lag er sneeuw dan was soms het Lopikse deel van de Tiendweg al geveegd en gestrooid maar moest de sneeuwruimer van Schoonhoven het andere deel nog doen. In Schoonhoven werd er veel bijgebouwd, In het Lopikse deel was(is?) het beleid het groen te bewaken en waren er strenge regels wat betreft woningbouw. Grote verschillen dus in wat ooit 1 dorp was.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.