Weesp Zwaantjesbrug R.K.Pensionaat


kaart

Ansichtkaart Weesp Zwaantjesbrug R.K.Pensionaat

Beschr. in 1908


Categorie: Noord-holland > Weesp

Conditie: Gebruikt

Periode: Voor 1920


6,00

Verkoop door KVR


Deze kaart is al verkocht

Petra schreef op 20-10-2023   Gemiddelde score: Totale score: 64 sterren

ik ben de dochter uit Weesp 😊


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.

WiPa schreef op 02-06-2023   Gemiddelde score: Totale score: 53 sterren

Weesp, een parel aan de Vecht!

Als vanouds herbergt het vestingstadje Weesp een schat aan bezienswaardigheden. Zo staan er langs de rivier de Vecht aan de Hoogstraat nog veel rijksmonumenten zoals herenhuizen en pakhuizen uit de 17e en 18e eeuw.

Het stadhuis dateert van 1776 en is gebouwd in de neoclassicistische stijl door architect Jacob Otten Husly. In het gebouw bevindt zich tevens een collectie Weesper porselein.

Een speciaal monument is de Synagoge aan de Nieuwstraat uit 1840. Een grote plaquette aan de zijgevel herinnert de bezoeker aan de deportatie van vrijwel alle Joodse inwoners van Weesp.

Ooit stonden er in Weesp 10 brouwerijen. De goede kwaliteit van het water uit de Vecht leverde een winstgevende handel met Amsterdam op.
Momenteel bestaat er nog 1 brouwerij en die is gevestigd in de voormalige katholieke Laurentiuskerk aan de Herengracht.

"Weesper Moppen" zijn bekende koekjes. Deze lekkernij bestaat uit amandelspijs, amandelen, eierdooier en suiker.

Weesp heeft een aantal schilderachtige bruggetjes over de Vecht, waarvan er een op de ansicht staat afgebeeld. Mijn dochter Petra herinnert zich nog, dat zij als kind, samen met een vriendinnetje, onder de reeds gesloten slagboom was gekropen. De brugwachter besloot toen als "opvoedkundige" maatregel, beide meisjes een stukje omhoog te hijsen .....


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.