Waarland 3 Luik Molen


kaart

Ansichtkaart Waarland 3 Luik Molen


Categorie: Noord-holland > Waarland

Conditie: Nieuw

Periode: 1960 - 1979


2,00

Verkoop door KVR


Deze kaart is al verkocht

Fred de Groot schreef op 05-06-2023   Gemiddelde score: Totale score: 9 sterren

Tegenover deze molen wonen wij. En tegenover ook het zwembad dat u rechtsonder ziet. het is nu helemaal anders, althans het zwembad. Het wordt onderhouden en gesponsord door de plaatselijke middenstand. Een groot korps vrijwilligers maken het mogelijk dat er elke zomer gezwommen kan worden in het zwarte bad, zoals op de foto ook wel het 4e bad genoemd en een chloor en tevens verwarmd bad. Een ligweide, douches en alles wordt verwarmd door zonnepanelen en warmtepomp.
Ooit was het een open waterverbinding met een de sloot die erdoor heen liep. Onderdelen van de z.g. Atlantikwal van de WO II, werden gebruikt voor de zijkanten van het zwarte bad.
Elk jaar wordt er op het terrein achter het zwembad BADPOP gehouden met meer dan 4000 bezoekers, Veel bekende artiesten traden er al op. oa, Golden Earring etc.
De school staat er nog. Kom eens langs en bekijk deze oudste molen van Noord-Holland van binnen. Er zijn verschillende exposities.
https://molenhuijs.nl/
https://badpop.nl/
gr
Fred en Tanja uit Waarland.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.