Waarde Watersnood 1953


kaart

Ansichtkaart Waarde Watersnood 1953

kraaje l.zijde


Categorie: Zeeland > Waarde

Conditie: Gebruikt

Periode: 1940 - 1969


Riet-dag korting

3,00

2,55

Verkoop door KVR


Deze kaart is al verkocht

Nel Lokerse Koeman schreef op 06-02-2023   Gemiddelde score: Totale score: 5 sterren

Het eerste huis (links)op de foto woonde ik met vader, moeder, vier oudere broers en een jonger zusje tijdens de ramp. Ik was 6 jaar. Wij hadden geluk dat het water pas zondagmorgen kwam. Tegen de middag werden mijn moeder en zusje van 1 jaar met 40°koorts en jongste broer op een vrachtwagen geladen en naar Krabbendijke gebracht. De weg was niet meer zichtbaar. Alles stond onder water.
Vader en de oudere broers kwamen later.
Het water is bij ons tot op de eerste etage komen. Spullen die in de kasten'veilig' op de bovenste planken gelegd waren zoals foto's, bijbels, boeken etc. hebben wij nooit meer terug gezien. Vergeleken met anderen hebben wij in Waarde heel erg geboft dat de Kadijk pas 's middags doorbrak.
In Krabbendijke was het ook niet veilig meer. Wij werden naar familie in Den Haag gebracht. Ik ben daar met mijn nichtjes een paar maanden naar school geweest. Heel leuk en spannend vond ik dat. De ernst van de ramp drong tot mij toen nog niet door. Dat kwam pas veel later. Toen wij in de zomer weer naar Waarde terug konden was het huis nog kaal en de muren zaten onder de modder.
Maar wij hadden elkaar nog en dat konden helaas velen niet meer zeggen.
In Waarde is er maar 1 dode te betreuren. Vreselijk voor die familie natuurlijk.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.