Voorschoten Voorstraat


kaart

Ansichtkaart Voorschoten Voorstraat


Categorie: Zuid-holland > Voorschoten

Conditie: Nieuw

Periode: 1940 - 1969


3,50

Verkoop door Hobby Z


Jan Sloof schreef op 04-02-2023

Een sfeervolle opname van de aloude Voorstraat in Voorschoten. De eeuwenoude lindebomen beschaduwen de brede straat. Ieder jaar op of rond de 28ste juli toneel van de paardenmarkt die hier al minstens vanaf 1204 plaats vindt. Maar ook toneel van feestelijkheden als Koninginnedag 31 augustus (Wilhelmina) met lampionnen van boom tot boom, een draaimolen en nog wat andere attributen. Later op 30 april (Juliana) eindpunt van de kleurrijke optocht en tegenwoordig ook op Koningsdag een plaats waar je elkaar ontmoet.
De ansicht is perfect: een fietser, rechts wegrijdend, geeft 'diepte' aan de opname. Een stukje van de toren links op de achtergrond maakt het compleet. Er onder vandaan komt een stelletje innig gearmd aanlopen. Verzamelaars let op: er is nog een versie van deze kaart en denk dan niet: 'die heb ik al'. Want als je goed kijkt dan zie je dat het paartje is weggeretoucheerd. Blijft de vraag: Was de fotograaf niet tevreden; verstoorden zij de achtergrond of heeft het stel bezwaar gemaakt en mochten zij niet zo samen gezien worden.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.