Voorschoten Nieuw Voordorp ca. 1910


kaart

Ansichtkaart Voorschoten Nieuw Voordorp ca. 1910


Categorie: Zuid-holland > Voorschoten

Conditie: Nieuw

Periode: Voor 1920


4,00

Verkoop door JVD


Deze kaart is al verkocht

Henk Ouwehand schreef op 23-09-2023   Gemiddelde score: Totale score: 5 sterren

Ik ben in Voorschoten geboren en ik ken dat tehuis als bijna geen ander. Op Op de lagere school leerde ik de kinderen uit dat tehuis kennen. Het was altijd een gênante vertoning. Jongens en meisjes liepen apart in zwarte kepen en een bijna blinde kon zien dat ze uit dat tehuis kwamen. Toch had ik het voor elkaar gekregen dat ik met een van de meisjes daarvan op zondagmiddag mocht wandelen . Ik stond dan bij het grote hek te wachten maar moest zorgen dat ze om 5 uur weer terug was. Ik wil haar naam niet noemen want haar eventuele kinderen vinden dat mogelijk niet prettig. Ze is zelf al overleden. Er kwam een einde, noem het maar vriendschap, toen een van de leidsters, uit dat tehuis, mijn moeder had wijsgemaakt dat het allemaal kinderen van gescheiden ouders waren en om die rede niet zouden deugen. Ik heb haar tijdens een reünie, van de lagere school nog een keer ontmoet. Ze zat in tranen op mij te wachten en toen hoorde ik het verhaal pas waarom ik vier zondagen bij dat grote heb staan wachten. Samen hebben we, hand in hand, nog de herinneringen opgehaald en zitten janken Ze is ze nog een paar keer bij mij hier thuis geweest.
Gelukkig heb ik de kaart nog. Kinderen betaalden nog een prijs voor het scheiden van ouders. Ik ben niet naar haar begrafenis gedurfd, bang voor eventuele vragen van haar familie. afz. Henk J Ouwehand


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.