Steenderen Gezicht op...........


kaart

Ansichtkaart Steenderen Gezicht op...........


Categorie: Gelderland > Steenderen

Conditie: Gebruikt

Periode: 1960 - 1979


3,00

Verkoop door KVR


Deze kaart is al verkocht

Arthur G.F. de jong schreef op 28-03-2023   Gemiddelde score: Totale score: 5 sterren

Vanaf 1887 staat het bedrijf van de familie Rutten ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Tot ca. 1950 was het pand eigendom van de (R.K.) Kerk. Naast het houden van varkens en enkele koeien handelde de fam. Rutten toen ter plaatse in kolen, turf, en brandhout. Later werd er ook melk verkocht, en op 11-04-1893 kreeg de weduwe H.Rutten gemeentelijke vergunning tot den verkoop van sterken drank in het klein. In 1896 was er naast een kruidenierswinkel een bakkerij in het pand gevestigd. Herman Rutten heeft in 1940 het bedrijf overgenomen en in 1941 het kruideniersdiploma behaald. Naast kruidenier was Herman ook bakker en caféhouder. De bakkerij werd in 1950 verkocht. Op de ansichtkaart zien we links het café, en rechts de kruidenierswinkel. Het café heeft lang de naam "De Engel" gedragen waarbij ik dan maar denk dat de barman een soort engelbewaarder moet zijn geweest. In 1978 heeft zoon Hein Rutten het café overgenomen, en het inmiddels tot café-restaurant verbouwde bedrijf tot de verkoop in 1998 geleid. Tegenwoordig staan er ter plaatse drie woningen.
Dit verhaal is een samenvatting uit het blad De Zwerfsteen van de Historische Vereniging Steenderen. 2007/4 Vriendelijke groet van een oud-Achterhoeker.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.