St. Annaland Ring met


kaart

Ansichtkaart St. Annaland Ring met

Beschr. in 1919


Categorie: Zeeland > St.-annaland

Conditie: Gebruikt

Periode: Voor 1920


6,00

Verkoop door KVR


J.Gunter schreef op 14-12-2022   Gemiddelde score: Totale score: 5 sterren

Het is niet bekend wie de ansichtkaart van westzijde Kerkring heeft uitgegeven. Waarschijnlijk weduwe L. Slootmaker, maar dat is niet zeker.

De kaart is van 1919/1920

In het hoge huis op de hoek woonde en werkte omstreeks die tijd schilder C. Q. van der Weel. Het huis er naast werd bewoond door Jac. Van Diest, landbouwer. Zijn buurman, in het huis met de tuitgevel, was M.C. de Bruine, eveneens landbouwer. Het volgende huis, met gesloten luiken, was van K. van der Male, ook al een landbouwer van beroep.

Recht voor, naast de toegang naar de Westelijke Achterweg zien we de topgevel van het woon/winkelpand van de familie Quirijn Hage- Bruijnzeel. Boven het linker raam ontwaren we een reclamebord dat we helaas niet konden ontcijferen. Later was er een bord boven de winkeldeur met opschrift Van Ysendijk’s Koffie-Thee met links er naast een bordje Van Nelle’s Koffie en rechts Van Nelle’s Thee.
Naast de winkeldeur een bordje met Slijt Vergunning.

De personen achter het ijzeren hekje zijn waarschijnlijk postkantoorhouder P.J. Koene en echtgenote.haal:


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.