Sleeuwijk Straatweg


kaart

Ansichtkaart Sleeuwijk Straatweg


Categorie: Noord-brabant > Sleeuwijk

Conditie: Gebruikt

Periode: 1960 - 1979


3,00

Verkoop door KVR


mirjam schreef op 16-12-2023   Gemiddelde score: Totale score: 65 sterren

Lieve mam,

Herken je de foto: jouw straat van vroeger.

Binnenkort word je 82 jaar, tijd voor een trip down memory Lane!
Hoe bijzonder is het dat dit jaar op 22 november papa en jij 60 jaar getrouwd waren...
Jullie trouwden op 22 november 1963, de dag dat Kennedy werd neergeschoten. Nieuws wat oom Ben die dag in eerste instantie voor jullie verzweeg om het feest niet te verstoren.

Op jullie trouwfoto staan jullie samen op de de stoep van jouw ouderlijk huis: Straatweg nummer 87. Later veranderde dat huisnummer in 56.
Jullie trouwden vanuit dat huis en woonden zelfs nog een tijdje op de zolder bij opa en oma omdat er - ook toen al- woningnood was. Als jong getrouwd stel woonden jullie op die zolder van 22 november 1963 tot 1 april 1964.
Jij bent de jongste, een nakomertje, van 9 kinderen. Die kinderen kregen ook allemaal weer een bende kinderen, waardoor het halve dorp Sleeuwijk voor mijn idee uit familieleden, van Wendel de Joode, bestond.
Ook je ouderlijk huis wordt nu nog steeds bewoond door familie.

Ik heb veel zin om je verhalen binnenkort te horen, wanneer wij samen over de Rijkstraatweg rijden, terugkijkend naar je geboortehuis. Het zal mij vast ook herinneren aan de ritjes naar het huis van opa in de jaren '70 en '80, de neven die langskwamen wanneer we op bezoek waren, de grote schuur achter het huis waar opa werkte als timmerman, het hek waardoor we naar dat grasgebied daarachter konden lopen.

Tot binnenkort, lieve mam, dan kom ik je ophalen voor jouw reis terug in de tijd,

Liefs
Mirjam


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.