Rijk (Haarlemmermeer) Schipholdijk


kaart

Ansichtkaart Rijk (Haarlemmermeer) Schipholdijk


Categorie: Noord-holland > Rijk

Conditie: Nieuw

Periode: 1940 - 1969


3,50

Verkoop door KVR


WiPa schreef op 09-04-2024   Gemiddelde score: Totale score: 10 sterren

Met weemoed denk ik soms terug aan het oude, knusse Schiphol-Oost, wanneer ik bij de huidige luchthaven aankom. Mijn gedachten gaan dan terug naar de jaren zestig, toen ik daar werkte en op de Schipholdijk woonde.

Daar stonden ze, een kleine verzameling huizen op de dijk, ingeklemd tussen het water van de Ringvaart en het gebied van Schiphol-Oost, dat toen nog niet de omvang van het huidige Schiphol had. Op het dak van de woning bevond zich een kleine lichtmast als waarschuwing voor de piloten.

Ook het vroeger zo vermaarde bedrijf van vliegtuigbouwer Fokker had zijn fabrieken en loodsen naast de luchthaven. Hier werd ooit het best verkochte vliegtuig van West Europa, de Fokker F27 “Friendship”, gebouwd. Het proefdraaien van de motoren ‘s avonds vond ik, ondanks het lawaai, fascinerend. Over geluidsoverlast werd toen zelden of nooit gesproken.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.