Maarssen Dr.v.Lingebrug Kano


kaart

Ansichtkaart Maarssen Dr.v.Lingebrug Kano


Categorie: Utrecht > Maarssen

Conditie: Nieuw

Periode: 1940 - 1969


Mei 2023 Utrecht korting

3,00

2,70

Verkoop door KVR


Ria schreef op 05-05-2024

Het is oorlogstijd. Jaques P. Thijsse, bekend van de Verkade-albums, is in Maarssen om aantekeningen te maken van alle bezienswaardigheden langs de Vecht voor zijn nieuw te maken album "De Vecht". Hij wandelt samen met zijn vrouw over dit Zandpad richting Maarssen-Dorp.
Dan worden Thijsse en zijn vrouw tegengehouden door een forse luitenant van de infanterie die zegt: "heer met slappen hoed en dame in 't groen met grijze boa, wilt u zoo goed zijn, hier even binnen te komen". In zijn eigen woorden zegt Thijsse: 'Daar stonden wij nu op het bureau. Terwijl de kapitein ons een streng verhoor afnam, kwam er ook nog een stoere rijksveldwachter opdagen. Die was ook al opgebeld en het wachtlokaal stond bovendien vol soldaten. Gelukkig zijn onze (Verkade-)albums in ons land nogal bekend en zoo kon ik op bevredigende wijze rekenschap geven van de onschadelijkheid van mijn werk, maar voor wij ontslagen waren, moest ik toch beloven, dat ik verder op mijn wandeling buitenshuis in 't geheel geen teekeningen of aanteekeningen meer zou maken. Daar heb ik mij dan ook braaf aan gehouden, want 't gaat niet aan, om onnoodig opschudding te veroorzaken.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.