Leidschendam, Dr. Neher-Lab, P.T.T.


kaart

Ansichtkaart Leidschendam, Dr. Neher-Lab, P.T.T.


Categorie: Zuid-holland > Leidschendam

Conditie: Nieuw

Periode: 1960 - 1979


3,00

Verkoop door KVR


Deze kaart is al verkocht

Jacques van Dijke schreef op 27-08-2023   Gemiddelde score: Totale score: 5 sterren

Deze AK is voor mij nieuw. Onder het gebouw op poten was in begin zestiger jaren de hoofdingang met een grote hall met in het midden een houten model van het gehele PTT complex. Ik weet dat omdat in die tijd in de aula (ik denk dat dit het licht gekleurde deel is op de AK) de NH-kerk van het nieuwe deel van Leidschendam daar kerkdiensten mocht houden. De aula was relatief klein tov soortgelijke zalen in "Delft", zodat de banken op een stijle helling waren geplaatst. Dus de dominee stond geheel beneden.
Het was ds dr F.O. van Gennep die mij zeer aansprak vanwege zijn joviale gedrag en vooral zijn cathechisatie avonden in de vorm van uitgebreide harmonieuze discussies. Toen speelde Vietnam, weliswaar nog in de US aanlooptijd. Hij wist mij over te halen niet naar Vietnam te gaan, maar naar de KMA in Breda. Ik heb in 1965 in het Neher lab weer een kerkdienst bijgewoond, toen in KMA uniform...


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.