KoudeKerk aan de Rijn Molen met..


kaart

Ansichtkaart KoudeKerk aan de Rijn Molen met..


Categorie: Zuid-holland > Koudekerk-aan-de-rijn

Conditie: Gebruikt

Periode: 1960 - 1979


3,00

Verkoop door KVR


Dirk-Jan Kraan schreef op 01-02-2024   Gemiddelde score: Totale score: 5 sterren

Dit is een heel speciale ansichtkaart voor mij, want op deze poldermolen woonde mijn verre voorouder Bartholomeus Kraan 1825-1897. Hij was de oervader van de poldermolenaars familie Kraan en van der Pouw Kraan. Alle molenaars met de naam Van der Pouw Kraan en bijna alle molenaars Kaan stammen van hem af. Vier van zijn zonen namen de fijne kneepjes en vakmanschap over en zette deze traditie voort naar hun kinderen en achterkleinkinderen. Een explosie van poldermolenaars werd een feit.

Bij het onderzoeken van mijn stamboom slaagde ik erin om dezelfde kaart als die op de foto te verwerven. Bij nader onderzoek van de ansichtkaart viel het me op dat deze was verstuurd door molenaarsvrouw Gerda. Haar man, Cor Kraan, kleinzoon van Bartholomeus, vervulde de rol van poldermolenaar. Na het raadplegen van hun zoon Henk kwam het verhaal achter de ansichtkaart aan het licht:

"Wat een speciale kaart , hij is inderdaad door mijn moeder geschreven. Verder staat mijn oom Jan op de foto (1953) want bij het maken van de foto was ik de voetbal uit het water aan het vissen. Oom Jan woonde in het zomerhuis, reden hiervan was ook toen de enorme woningnood.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.