Klaaswaal Groeten uit in 5 luik


kaart

Ansichtkaart Klaaswaal Groeten uit in 5 luik


Categorie: Zuid-holland > Klaaswaal

Conditie: Gebruikt

Periode: 1960 - 1979


2,50

Verkoop door KVR


Marja lenselink schreef op 15-07-2023   Gemiddelde score: Totale score: 9 sterren

Leuk deze kaart! KLAASWAAL, veel herinneringen aan! Mijn moeder Maartje Mosterdijk is daar in 1927 geboren en in de jaren 50 naar Walcheren verhuisd omdat zij daar op Hof Loverendeale als kindermeisje is gaan werken en zo mijn vader heeft leren kennen die op 'Oranjezon' te Vrouwenpolder woonde.
Omdat mijn ouders in '59 (Middelburg) een drieling kregen, ging ik als kind alleen, en soms samen met mijn zus Elma dikwijls bij mijn Opa en Oma Mosterdijk in Klaaswaal logeren. Wij gingen daar zelfs ook nog tijdelijk naar kleuterschool.Mijn Opa en Oma hadden daar een schoenenzaak.Ik werd daar op dorp 'het engeltie met de blonde hearen genoemd...(vanwege mijn blonde krullenharen)Mijn ouders zijn vlak na de watersnoodramp,daar in deze Ned. Hervormde kerk getrouwd. Heb daar nog fotoos van.
Ik herinner mij ook dat ik vaak mee mocht gaan kijken naar de pracht concerten van NLS( dirigent Dick Koster) die door het dorp marcheerden of op de muziektent(ook op deze fotokaart te zien! en waar mijn hele familie ooit in mee heeft gespeeld) of in Zaal Koster aan de Rijksstraatweg.Ook op de kaart.
Daar werden ook de trouwerijfeesten van velen gevierd.
Ook zaten daar in de oorlog Duitsers in zaal Koster èn onderduikers onder diezelfde dansvloer als ik de verhalen goed onthouden heb.Mijn moeder Maartje bracht in haar jonge jaren daarvanuit verzetskrantjes rond.Ze was toen amper 15/16 jaar..Knap vind ik nu vele jaren later!
Aan diezelfde straat was,beetje onder aan die straat richting een kledingzaak,ook van een Koster in mijn kleutertijd(1960) ook een 'winkeltie' van de melkboer herinner ik mij en moest ik daar om boodschappies en voorzichtig met de 'kerremelk' in de tas terug naar Oma mos lopen...Op z'n Klaaswaals gezegd haha. Ik er n.l een keer mee gevallen was! Ook vond ik de huisjes daar aan de andere zijde van die straat altijd zo leuk, die hadden veelal een eigen bruggetje naar hun voordeur.
De Watertoren zag ik als kind , na de lange trip over alle eilanden met de vele pontjes, als einddoel naar Opa en Oma, waar het leuk toeven was, maar na een week ik soms enorm heimwee kreeg..
Vlakbij in die buurt v/d watertoren is in de jaren 60 een zwembad gekomen,wat voor mij als kind en Zeeuw fijn toeven was! De hervormde school denk ik me te herinneren dat die vlak onder aan de dijk lag , in t verlengde van de Nassaustraat?
Dit is een stukje van mijn verhaal en herinneringen n.a.v de kaart. Hartelijke groet van Marja Lenselink


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.