ind. en huishoudschool prinses irene in amersfoort


kaart

Ansichtkaart ind. en huishoudschool prinses irene in amersfoort


Categorie: Utrecht > Amersfoort

Conditie: Nieuw

Periode: 1960 - 1979


2,50

Verkoop door KVR


Deze kaart is al verkocht

Margo van Berkum schreef op 13-06-2024

In het lage deel van het gebouw, vooraan in het midden van de foto was na de opening van het complex een kleuterklasje, in 1957 bezocht ik dat elke dag. Er is niets meer over te vinden, maar ik heb als bewijs een uitgeknipte kantenfoto waar ik samen met juffrouw Ans op sta.
Om er te komen hoefde ik enkel de straat over te steken, ik woonde tegenover de laan die langs het gebouw naar boven klimt. Tot die tijd volgde ik, mijn neus tegen het raam geplakt, geboeid de bouwactiviteiten, voor mij was het bewonderenswaardig wat er ontstond, de eerste steen werd in 1955 gelegd.
In de hoek rechtsonder van de foto meen ik meneer Brundel te herkennen, de melkboer, die op de kop van de tweede flat, links buiten het beeld, zijn winkeltje had. Een vriendelijke man die ook dagelijks langs de deuren ging met zijn kar.
Later ging ik naar het Amersfoorts Lyceum, een ingetogen fraai geproportioneerd gebouw met even fraaie details achter deze school, nu gesloopt. Dit gebouw met de mooie glas in lood ramen in het trappenhuis is gered door de nieuwe bestemming na een periode van beginnend verval.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.