Hoedekenskerke Gemeentehuis met.


kaart

Ansichtkaart Hoedekenskerke Gemeentehuis met.


Categorie: Zeeland > Hoedekenskerke

Conditie: Nieuw

Periode: 1960 - 1979


2,00

Verkoop door KVR


Michiel Somers schreef op 18-02-2024

Deze kaart van roept mooie herinneringen op! Samen met mijn ouders en zus woonde ik in het huis links op de foto achter de lindebomen.
Eens per jaar vond op het pleintje voor ons huis een bijzondere gebeurtenis plaats. De bejaarden uit het dorp gingen met een bus op reis.Ze bezochten dan Madurodam of maakte een Spidoboottocht in de Rotterdamse havens. De vrouwelijke bejaarden waren in klederdracht. Ze droegen lange zwarte rokken. Prachtig gestreken witte mutsen met gouden ijzers. En om hun hals kettingen van rode bloedkoralen.
Na zo'n uitstapje kwam de bus terug naar Hoedekenskerke. Aan de rand van het dorp werd de bus opgewacht door de fanfare Con Amore. Al spelend voor de bus uit kwamen ze dan voor ons huis aan. Daar stapten de bejaarden uit en werden verwelkomd alsof ze weken weg geweest waren. Het meest bijzondere was dat dan een aantal bejaarden op de muziek van de fanfare gingen dansen. Met hun prachtige klederdracht was dat een uniek en zo vrolijk spektakel. Zestig jaar later zie ik het nog zo voor me!


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.