Haren Mellenhorst Tehuis Ouden van Dagen


kaart

Ansichtkaart Haren Mellenhorst Tehuis Ouden van Dagen


Categorie: Groningen > Haren

Conditie: Gebruikt

Periode: 1960 - 1979


2,00

Verkoop door KVR


Deze kaart is al verkocht

Klaas Niemeijer schreef op 16-10-2022   Gemiddelde score: Totale score: 5 sterren

In 1953 kwam ik in het hoofdgebouw van het bejaardencomplex "De Middelhorst" te wonen. Mijn vader was daar concierge en tuinman. Het complex was voorzien van een op kolen gestookte blokverwarming. In de kelder stonden drie grote ketel. Het was (te) zwaar werk voor mijn vader en in 1954 kreeg hij een hartaanval en werd hij arbeidsongeschikt. Vrij kort daarna werd de op kolen gestookte verwarmingsinstallatie vervangen door oliestook. Wij moesten daarna verhuizen.
Het hoofdgebouw van het bejaardencomplex bevatte douches en ligbaden. Lang niet iedereen beschikte in die tijd in Haren over een geiser. Op initiatief van mijn ouders konden de Harenaars tegen betaling een douche of een bad nemen. Het was voor hen veel extra werk, maar ze kregen geen cent meer. Ik herinner me nog dat een douche 30 cent kostte en een ligbad 60 cent.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.