Gulpen Hotel De Oude Geul


kaart

Ansichtkaart Gulpen Hotel De Oude Geul


Categorie: Limburg > Gulpen

Conditie: Gebruikt

Periode: 1940 - 1969


2,00

Verkoop door KVR


Marlou schreef op 24-09-2023   Gemiddelde score: Totale score: 5 sterren

Hier is mijn moeder geboren (1925) en getogen (tot 1952)
Threeske Austen, dochter van Joseph Austen en Louise Brouwers. Jongste van een gezin met nog 4 broers, waarvan Dré later het hotel uitgebreid en gemoderniseerd heeft.
Ik kan me nog herinneren dat ik als peuter voor het woonhuis met de kiezelstenen speelde als we op bezoek waren bij mijn lieve oma. Mijn moeder vertelde dat er in oorlogstijd Duitse officieren ingekwartierd werden, dat dat vaak gewone aardige jongens waren, die ook maar de oorlog ingestuurd werden.
Later kwamen er Engelse officieren. Die hadden sigaretten en chocolade. Mijn oma raapte restjes tabak bij elkaar en maakte daar dan zelf sigaretjes van.
Mijn moeders beste vriendin Gerda Martinessen kreeg verkering met een Anerikaanse soldaat en is met hem naar Amerika vertrokken. Later is ze daar gescheiden en hertrouwd. De twee vriendinnen hebben altijd contact gehouden per luchtpost en op hun 66e zijn mijn vader en moeder daar (Newark)2 weken op vakantie geweest. Een geweldige ervaring! Helaas is mijn moeder 3 jaar later overleden....


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.