Den Helder Keizerstraat


kaart

Ansichtkaart Den Helder Keizerstraat


Categorie: Noord-holland > Den-helder

Conditie: Nieuw

Periode: 1940 - 1969


3,00

Verkoop door KVR


Deze kaart is al verkocht

Lenze L. Bouwers schreef op 04-07-2022   Gemiddelde score: Totale score: 5 sterren

Het moet in een van de winkels links geweest zijn. Ongeveer 1955 in de Chinees. Mijn korfbalvriend, Joop, en ik gingen er een loempia eten en een biertje drinken. Op een zaterdagmiddag. Het idee was van Joop en ik was nog nooit in en Chinees restaurant geweest. Toen de dampende loempia voor ons stond zei Joop: in dat potje met rood zit een heerlijke jam. Moet je er ruim overheen strijken. Joop zou het wel weten , hij had ervaring. Ik volgde zijn raad op. Maar bij de eerste hap verbrandde mijn tong en huid bijna: geen jam, maar sambal. Gauw wat bier gedronken.
In een van de winkels rechts paste mijn moeder een hoed. Ik mocht mee en kreeg ergens een zak patat met mayonaise als beloning. Na die eerste winkel gingen we er nog een en paar langs om terug te keren naar die eerste om daar de uitverkoren hoed te kopen.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.