Beek bij Didam Gezicht op...........


kaart

Ansichtkaart Beek bij Didam Gezicht op...........


Categorie: Gelderland > Beek-bij-didam

Conditie: Gebruikt

Periode: 1960 - 1979


2,00

Verkoop door KVR


A.M Hell schreef op 11-02-2023   Gemiddelde score: Totale score: 5 sterren

De St Martinusschool(katholieke school) stond op het oude kruispunt dat nog voorzien van oude ANWB richtingsborden. De speelplaats was voorzien van 1/3 aan tegels en rest zand. De banken in de school hadden nog inkpotjes en voeten steunplanken waar je veel geluid kon maken ook de houten ondervloer van de 7 klassen school kreeg veel te verdeuren door het zand van de klompjes en de schoenen als je van de speelplaats af kwam, dat was voor de koster van de kerk om zaterdags de klassen te stof (zand)zuigen.
De school had een hoofd-onderwijzer die ook de 6 de klas waarnam en met een tussendeur de vijfde klas ook kon runnen indien nodig. Hij was echt aanwezig door zijn omvang maar ook door zijn aanwezigheid een streng figuur waar menig leerling nog fobieen van over gehouden hebben. Hij las om 1,45 uur de plaatselijke krant waar hij met de altijd aanwezige sigaar een gat brande door de krant tijdens het lezen zodat hij dw klas in de gaten kon houden. Inmiddels is de school allang afgebroken waar vele personen een zucht van verlichting hebben gegeven. Een gedeelte van de schoolwoning staat er nog en er is een tuin en rotonde aangelegd.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.