Baarn, Chr. Jongensinternaat De Sparrenhorst: Biljarthoek in de recreatiezaal


kaart

Ansichtkaart Baarn, Chr. Jongensinternaat De Sparrenhorst: Biljarthoek in de recreatiezaal


Categorie: Utrecht > Baarn

Conditie: Nieuw

Periode: 1960 - 1979


Mei 2023 Utrecht korting

2,00

1,80

Verkoop door KVR


Deze kaart is al verkocht

car. schreef op 25-09-2023   Gemiddelde score: Totale score: 9 sterren

Zeer laagstaand en niet alleen jongens maar ook drie meisjes . Ik ben altijd op mijn hoede geweest.
Ik kan een boek schrijven over dit internaat en heb er daarom maar 1 jaar opgezeten ( ik heb nog medelijden met o.a.Kees, Hugo en nog enkele anderen.
Ondanks dat ik nu 82 ben zitten mij die nare gedachten nog dwars.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.

Nico Domburg schreef op 30-06-2023   Gemiddelde score: Totale score: 8 sterren

ik ben Nico Domburg geboren in 1951 ik kwam uit Bodegraven ik zat in de jaren 1962 t/m 1965 op het internaat de Sparrenhorst, Parklaan 2 te Baarn. Ik ben twee jaar lang door twee jongens Cor Pauw en een zekere Gerrit uit Leeuwarden misbruikt vernederd waar het maar kon op de wc op de slaapzaal of in het bos langs het spoor. Wat ik mij ook herinnerd aan deze ansichtkaart is dat zitje in de hoek in de serre van de huiskamer daar moest ik minimaal twee keer per week onder het tafeltje doorkruipen en dan zat op een stoeltje een zekere Frans een dikke jongen uit DenHaag die zeer populair was om dat zijn vader een winkel had en deze waardeloze jongen snoep uitdeelde op maandagmiddag aan de jongens die om hem een kwamen staan, ik kreeg meestal niks, wel de beruchte okken op mijn hoofd als ik onder dat tafeltje uitkwam. Ook werd ik door deze Frans vernederd door mijn broek na beneden toehalen en dan iedereen laten kijken hoe hij mijn betastte. Dat waren mijn jaren op het internaat, omdat ik de enigste was die nog op de lagere school zat. Mijn grote dank aan de heer Schaffelaar, directeur die zich zelden liet zien.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.