Axel Noordstraat


kaart

Ansichtkaart Axel Noordstraat


Categorie: Zeeland > Axel

Conditie: Gebruikt

Periode: 1940 - 1969


Koopjes korting

3,00

1,50

Verkoop door KVR


P schreef op 10-03-2023   Gemiddelde score: Totale score: 73 sterren

De Noordstraat is gelegen in het centrum van Axel. Hier vierde de plaatselijke middenstand ooit grote successen, met als hoogtepunt de zeventiger jaren.

De straat was het kloppende hart van de lokale economie. Aan weerszijden stonden drukbezochte winkels. De financiële instanties waren ruim vertegenwoordigd en de horeca tapte er naar volle lust.

Tijdens de Zaterdagse markt werd het stadje vooral door onze Belgische zuiderburen bezocht. De parkeerterreinen stonden vol met tientallen bussen en een veelvoud aan auto's. Veel van de kooplustigen hadden extra geld bij de Nederlandse banken gestald. Gekocht werd er in overvloed.

Dat zou duren tot 1982, toen de Belgische frank devalueerde. Dat was tevens het einde van de gouden tijd voor de Noordstraat. De Belgen bleven weg, het winkelaanbod verminderde en de horeca tapte uit een ander vaatje.

A propos, let op de geparkeerde fiets langs de stoeprand!


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.