Appingedam H.Kuperstraat


kaart

Ansichtkaart Appingedam H.Kuperstraat


Categorie: Groningen > Appingedam

Conditie: Nieuw

Periode: 1960 - 1979


Koopjes korting

3,00

1,50

Verkoop door KVR


Aad van der Geest schreef op 27-10-2023   Gemiddelde score: Totale score: 5 sterren

Harm Kuper uit Appingedam, was 20 jaar toen WO II uitbrak. Op 10 mei 1940 was hij als Huzaar, met zijn onderdeel onderweg naar vliegveld Valkenburg (ZH) waar Duitse parachutisten geland waren. Bij Sassenheim-Zuid werden ze door Duitse Heinkels (jachtvliegtuigen)verrast. Deze Heinkels begeleidden de hoger vliegende bommenwerpers die rond Valkenburg cirkelden.
Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden raakte de mitrailleur achter hem, los van zijn statief terwijl er nog mee geschoten werd. Harm had geen schijn van kans en overleed ter plekke. Hij is nog naar de huisarts in Warmond overgebracht, maar dat mocht uiteraard niet meer baten. Na een voorlopige begrafenis in Warmond werd zijn lichaam later herbegraven bij de kerk van Tjamsweer. In Appingedam werd hij later postuum geëerd door de Harm Kuperstraat naar hem te vernoemen.


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.