Aarlanderveen Noord Einde


kaart

Ansichtkaart Aarlanderveen Noord Einde


Categorie: Zuid-holland > Aarlanderveen

Conditie: Nieuw

Periode: 1960 - 1979


2,50

Verkoop door KVR


Coquille Beliën schreef op 23-01-2024

aarlanderveen, het dorp waar mijn vader in 1904 geboren werd in een boerderij aan het Zuideinde. Hij kwam in een gezin van uiteindelijk 18 kinderen.
Van 3 moeders weliswaar. De eerste en tweede moeder overleden in het kraambed. Mijn grootvader trouwde met Maria van Leeuwen die hem 12 gezonde kinderen schonk.
Die boerderij stond aan het Zuideinde . Mijn grootmoeder werd elke dag met de koets naar de kerk aan het Noordeinde gebracht.
Dat was in mijn ogen ook de reden dat ,voordat mijn grootvader in 1936 overleed ,hij voor mijn grootmoeder een huis aan het Noordeinde liet bouwen.
Het werd “moeders wens” genoemd. Zo kon mijn grootmoeder die mevrouw Kempen heette maar in huislijk verkeer Opoe werd genoemd iedere dag een wandelingetje naar de kerk en de daarachter liggende. begraafplaats maken.
Ze was bijzonder én geliefd en ik denk blij terug aan alle vakanties die ik als stadskind daar mocht zijn. Coquille Beliën-Kempen


Geef alstublieft een score aan dit verhaal en voer uw naam en e-mailadres in ter verificatie in verband met het tegen gaan van fraude. Uw persoonlijke gegevens zullen verder niet worden gebruikt of getoond.